Rukomet

Za opstanak u Premijer ligi: Mozzart sponzor RK Gradačac

Za opstanak u Premijer ligi: Mozzart sponzor RK Gradačac
Foto: Ustupljena fotografija | Za opstanak u Premijer ligi: Mozzart sponzor RK Gradačac

Njihov RK Gradačac skoro sedam decenija donosi radost svojim sugrađanima osvajajući bodove na domaćem parketu i u gostima. Zbog toga su navijači uz njih i kada pobjeđuju i kada gube.

Ovaj premijerligaš u posljednje vrijeme doživio je velike promjene u rukovodstvu i igračkom kadru, pa su sada pri dnu tabele. Zato im podrška kompanije Mozzart stiže u pravi čas- kako bi opstali u Premijer ligi BiH. 

"Kompanija Mozzart nam je ovim sponzorstvom veoma pomogla u stvaranju što boljih uslova za igrače i rad uprave. To nam u ovom trenutku mnogo znači jer se borimo za što bolje rezultate u nastavku sezone i opstanak u najvišem takmičarskom rangu", kaže Adnan Begović, potpredsjednik RK Gradačac.

S obzirom na to da su trenutno 15. na tabeli, svjesni su da će prvotimcima biti teško da zadrže premijerligaški status. Međutim, zbog povoljnog rasporeda i velike želje igrača i stručnog štaba, očekuju ljepši drugi dio sezone, posebno sada kada imaju podršku novog sponzora.

Osim prvotimaca, u klubu je i oko 60 omladinaca koji se takmiče u Omladinskoj ligi. A upravo oni su zalog ovog kluba za budućnost. Naime, u proteklom periodu su doveli više igrača sa strane, pa se nadaju da će u narednom periodu okosnicu prve ekipe činiti domaće snage.

Glavni cilj im je stabilizacija kluba, jačanje domaćeg igračkog kadra i omladinskog pogona, a već su doveli nekoliko trenera za mlađe kategorije.

Ovakvim načinom rada, uz prave prijatelje kluba kao što je Mozzart, rukometaši Gradačca bi mogli stopama svojih prethodnika. Naime, klub je u bogatoj istoriji iznjedrio brojne uspješne rukometaše i reprezentativce među kojima navijači posebno pamte Huseinbašića, Maria Kelentrića- bivšeg golmana Hrvatske, Damira Doborca, Ibrahima Haseljića i brojne druge…

Podršku klubu, osim kompanije Mozzart, pruža i Grad Gradačac. Zato pozivaju navijače da ih i oni sa tribina podrže u borbi za opstanak i napredak u Premijer ligi, te da zajedno klubu vrate stari sjaj i dokažu da s pravom nose epitet grada rukometa. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije