Rukomet

Za organizatore SP Hrvatska nije ispala sa turnira

Za organizatore SP Hrvatska nije ispala sa turnira
Foto: Printscreen Facebook | Za organizatore SP Hrvatska nije ispala sa turnira

Nova bizarnost organizatora Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu, koje je ušlo u završnu fazu održavanja.

U ponedjeljak je završena grupna faza takmičenja Svjetskog prvenstva 2021., nakon koje je ostalo osam reprezentacija koje se bore za naslov prvaka svijeta.

Među njima nema reprezentacije Hrvatske, aktualnog vicešampiona svijeta. Ali sudeći prema animiranoj objavi organizatora - "kauboji" su i dalje u turniru.

Na animiranom videu pojavljuje se igrač s hrvatskim dresom koji pruža ruku prema trofeju prvaka svijeta, zajedno s još osmoricom igrača čiji su dresovi ispravni. Drugim riječima, Egipćani su bili toliko uvjereni u plasman Hrvatske u četvrtfinale da su unaprijed napravili igrača s hrvatskim dresom.

Među ovim igračima nedostaje katarski dres, koji je u ponedjeljak izborio četvrtfinale zasluženom pobjedom protiv Argentine, koja je zapravo eliminisala "kauboje" pobjedom prošle sedmice.

Nakon bizarnih odabira najboljih igrača utakmica, nepozvanih uljeza na utakmicama (mačke), trovanjem hranom nekoliko reprezentacija, ovo je samo šlag na tortu organizacije najbizarnijeg svjetskog prvenstva svih vremena, piše portal Gol.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije