Rukomet

Zagreb ispao bez borbe, Flensburg u četvrtfinalu Lige šampiona

Zagreb ispao bez borbe, Flensburg u četvrtfinalu Lige šampiona
Foto: Flensburg | Zagreb ispao bez borbe, Flensburg u četvrtfinalu Lige šampiona

Utakmice osmine finala rukometne Lige šampiona između ekipa PPD Zagreb i njemačkog Flensburga otkazane su, a njemački tim je bez borbe prošao u četvrtfinale tog takmičenja, saopšteno je danas iz Evropske rukometne federacije (EHF).

U prvobitnom rasporedu utakmica osmine finala, PPD Zagreb je trebalo da bude domaćin Flensburgu 1. aprila, ali je zbog pozitivnih slučaja korona virusa u ekipi hrvatskog prvaka taj meč odložen.

Prema protokolu EHF-a za utakmice plej-ofa Lige šampiona, oba meča su prebačena u Njemačku, za 7. i 8. april, ali su u međuvremenu potvrđeni novi slučajevi korona virusa u ekipi Zagreba.

"Jedna mogućnost je uključivala 'kasne prijave' za nekoliko Zagrebovih igrača, u granicama onoga što je dopušteno pravilima, ali je postalo jasno da se ne može sastaviti ekipa za taj meč. Uprkos svim naporima, ali uz očuvanje integriteta takmičenja, EHF je u utorak sa žaljenjem bio prisiljen da donese odluku, kojom se obje utakmice ne mogu održati", navedeno je u saopštenju, a prenosi agencija Hina.

Za pobjednika je prema protokolu proglašena ekipa koja je ispunila sve uslove za odigravanje utakmica, a to je u ovom slučaju ekipa Flensburga.

Oni će u četvrtfinalu igrati sa pobjednikom meča između Porta i Olborga, a prvi meč u Portugalu domaći tim je dobio rezultatom 32:29. Revanš se igra u sutra u Danskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije