Sportovi na vodi

Pratite nas na Google news

"Delfini" u najjačem sastavu napadaju Hrvatsku

"Delfini" u najjačem sastavu napadaju Hrvatsku
Foto: starsprt | "Delfini" u najjačem sastavu napadaju Hrvatsku
N.N.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić za duel protiv Hrvatske u Sisku u Evropa kupu odredio je najjači sastav.

Savić je pozvao svih 13 vaterpolista koji su osvojili titulu prvaka Evrope u Barseloni prošle godine, bez obzira što predstojeći meč nema veći rezultatski značaj jer su obe selekcije ranije obezbjedile mjesto na Završnom turniru u Zagrebu.

Na spisku su: Gojko Pijetlović (Šabac), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Solnok), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost Zagreb), Duško Pijetlović (Dinamo), Nemanja Vico (Triestina), Milan Aleksić (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (Solnok), Stefan Mitrović (Ferencvaroš) i Branislav Mitrović (OSC).

"Odigrali smo sve susrete u ovom takmičenju po planu i najavili smo da ćemo sa Hrvatskom da igramo u najjačem sastavu. I oni su pozvali najbolje igrače tako da sam siguran da će biti kvalitetna utakmica. Igraćemo još ove godine ali u svaki meč ulazimo sa najvišim ambicijama a duel sa timom koji nam je često bio rival u najvažnijim utakmicama je prilika da vidimo gde smo", rekao je Savić.

Ekipa će se okupiti u Sisku u ponedjeljak uveče, kada će imati trening, a treniraće se i na dan utakmice, u utorak 12. marta. Duel počinje u 17.30.

Obje selekcije su se već plasirale na F8 Evropa kupa koji će od 5. do 7. aprila biti održan u Zagrebu. Prve četiri ekipe sa tog takmičenja stiču pravo igranja na finalnom turniru Svjetske lige u junu u Beogradu.

Ukoliko Srbija bude među prve četiri, iz Zagreba u Beograd će otići tri ekipe, jer je Srbija kao domaćin direktan učesnik.

Pobjednik Svjetske lige u Beogradu plasiraće se na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije