Sportovi na vodi

Banjaluka će biti spremna za vaterpolo elitu

Banjaluka će biti spremna za vaterpolo elitu
Foto: Ilustracija | Banjaluka će biti spremna za vaterpolo elitu

Banjaluka i Gradski olimpijski bazen spremno će dočekati sve učesnike i goste tokom kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona u vaterpolu koji će biti održan od 15. do 17. septembra.

Ovo je istaknuto na prvoj sjednici Organizacionog odbora ovog takmičenja koje organizuje Vaterpolo klub Banjaluka.

U grad na Vrbasu će stići dobro poznata imena svjetskog vaterpola, a to su OSC Budimpešta iz Mađarske, Terasa iz Španije, Sintez Kazan iz Rusije i Portuense iz Portugala.

"Imamo mnogo posla do 14. septembra, zahtjevi LEN-a su zaista rigorozni, ali mislim da će sve biti u redu. Podijelili smo posao između sebe i siguran sam da ćemo popraviti imidž našeg grada, a da će naši mladi vaterpolisti mnogo naučiti od igrača poput Save Ranđelovića, Draška Brguljana i drugih", kazao je Slobodan Grahovac, trener i predsjednik VK Banjaluka.

Ovo će biti prva runda kvalifikacija, a u narednu fazu će ići dva najbolja tima. Šanse bh. šampiona za plasman dalje su minimalne jer ipak je u pitanju amaterska ekipa i izabranici Grahovca su toga svjesni. Zato utakmicu sa Portuenseom, koji je takođe amaterski klub, najavljuju kao derbi.

"Biće to nezvanično finale Lige šampiona za amaterske klubove. Nadam se da ćemo upisati pobjedu, a da ćemo u ostalim mečevima izgubiti sa što manjom razlikom", kazao je Stefan Šobić, vaterpolista Banjaluke.

Ovo je prvi put da BiH ima predstavnika u ovom takmičenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije