Sportovi na vodi

Beograd domaćin SP u veslanju 2023. godine

Beograd domaćin SP u veslanju 2023. godine
Foto: Ilustracija | Beograd domaćin SP u veslanju 2023. godine

LINC - Beograd i Veslački savez Srbije biće domaćini Svjetskog prvenstva 2023. godine, odlučeno je danas na Kongresu Svjetske veslačke federacije (FISA) u Lincu.

Ogromnom većinom glasova 110:30 donesena je odluka da se 53. Mundijal održi na Savskom jezeru u Beogradu, na kojem će se dijeliti najveći broj viza za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

I to nije sve jer je Beograd dobio i organizaciju još jednog Svjetskog kupa, godinu dana prije Svjetskog prvenstva, što će biti četvrti put nakon 2012, 2017. i 2018.

"Beograd i Srbija su se dokazali kao odlični domaćini najvećih veslačkih takmičenja na Adi Ciganliji. Zahvaljujuci velikoj podršci Vlade Srbije, Ministarstvu omladine i sporta i Gradu Beogradu izbor našeg glavnog grada je i veliko priznanje Veslačkom savezu Srbije i celom srpskom sportu za kontinuitet u izuzetnom organizovanju velikih svetskih i evropskih takmicenja", istakao je proslavljeni srpski veslač Nikola Stojić, koji je bio u delegaciji VS S u Lincu.

Savsko jezero biće domaćin i naredne godine na dva značajna veslačka nadmetanja, Evropskog juniorskog prvenstva i Evropskih univerzitetskih igara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije