Sportovi na vodi

BiH "potopila" Finsku u Trebinju

BiH "potopila" Finsku u Trebinju
Foto: Srna | BiH "potopila" Finsku u Trebinju

U Trebinju su večeras počele kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u vaterpolu za igrače do 19 godina, a u prvoj utakmici na turniru vaterpolo reprezentacija BiH savladala je Finsku rezultatom 20:10.

Osim BiH i Finske, na ovom kvalifikacionom turniru nastupaju i reprezentacije Francuske, Češke i Velike Britanije.

Osim selekcije BiH, pobjedu je ostvarila i Češka, koja je sa 9:6 bila bolja od Velike Britanije 9:6.

Ovo je prvi nastup juniorske vaterpolo selekcije BiH za koju nastupa i igrač trebinjskog Vaterpolo kluba "Leotar" Gojko Janković.

Selektor mladih vaterpolista BiH Stevan Nonković rekao je novinarima da je današnja pobjeda početak jedne lijepe priče i da su djeca pokazala da svojim radom i zalaganjem mogu da premoste sve prepreke.

"Nadam se da je ovo samo početak, vidjećemo gdje su nam krajnje granice", istakao je Nonković i dodao domaći mladi vaterpolisti imaju veliki potencijal, prenosi Srna.

On je rekao da je veoma zadovoljan uslovima i zahvalio Trebinju na gostoprimstvu.

Janković je rekao da je ponosan što je dio tima, te da je poseban osjećaj postići gol pred domaćom publikom.

Pomoćni trener selekcije BiH Nikola LJešković, koji je i trener trebinjskog vaterpolo kluba, rekao je da je ponosan na Jankovića i cijelu ekipu, te da je poziv u reprezentaciju kruna njegovog rada, kao i odlična prilika za promociju vaterpolo sporta, bazena i Trebinja.

"Nadamo se da ćemo i ostale ekipe iznenaditi i proći dalje i pokazati šta možemo na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj", naveo je LJešković.

Prve dvije ekipe iz ove kvalifikacione grupe igraće na Evropskom prvenstvu, koje će se igrati od 1. do 9. septembra održati u Bugarskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije