Sportovi na vodi

Blaževiću norma za Evropsko juniorsko prvenstvo, Mešetoviću bronza

Blaževiću norma za Evropsko juniorsko prvenstvo, Mešetoviću bronza
Foto: Ustupljena fotografija | Blaževiću norma za Evropsko juniorsko prvenstvo, Mešetoviću bronza

​Plivač banjalučkog Borca Boris Blažević iz Banja Luke ostvario je B normu za Evropsko juniorsko prvenstvo.

Mladi plivač sa nepunih 17 godina uspio se plasirati na Evropsko juniorsko prvenstvo u disciplini 200 metara delfin sa rezultatom 2:11.11 koji je ostvario na Međunarodnom plivačkom mitingu Dubrava Zagreb Open.

Važeća norma u ovoj disciplini je 2:11,16. Blažević je prva plivač iz Republike Srpske koji je ispunio normu za predstojeće Evropsko juniorsko prvenstvo koje će se od 4. do 9. jula održati u Beogradu. Banjalučki plivač dobio je priznanje na 68. Izboru deset najboljih sportista Republike Srpske i uvršten u 10 najperspektivnijih mladih sportista.

"Naš najbolji plivač Adi Mešetović uspio je da osvoji bronzanu medalju u disciplini 50m slobodno, sa isplivanim rezultatom 23:17", rekli su iz kluba.

Na ovom takmičenju nastupilo je 424 takmičara iz 43 kluba i pet država, koje je uvršteno u Kalendar FINA i kvalifikaciono je za Svjetsko prvenstvo u Fukuoki 2023.

"Pored spomenutih plivača, crveno plave boje našeg Borca branili su Sofija Vranješ, Aleksej Vidović, Aleksa Đukanović i Relja Grahovac, koji su u većini isplivanih disciplina isplivali svoje lične rekorde. Čestitamo našim takmičarima i trenerima", dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije