Sportovi na vodi

Branislav Mitrović teško podnio eliminaciju sa EP

Branislav Mitrović teško podnio eliminaciju sa EP
Foto: Tanjug/AP | Branislav Mitrović teško podnio eliminaciju sa EP

Selekcija Mađarske nema u ovom trenutku bolji tim od Srbije i glavni razlog zašto su aktuelni svetski prvaci slavili u četvrtfinalnom duelu Evropskog prvenstva u Hrvatskoj protiv "Delfina" je pad koncentracje u odbrani kod olimpijskih šampiona, smatra iskusni Branislav Mitrović.

Golman nacionalnog tima priznaje da mu je poraz od sjevernih susjeda na peterce izuzetno teško pao i opominje da neke stvari treba ispraviti pred početak Svjetskog prvenstva u Dohi koji je zakazan za februar.

"Moram da priznam da mi je ovo jedan od težih poraza u karijeri. Čini mi se da smo se izduvali, da smo bili najlošiji kada je bilo najpotrebnije i u odbrani u nekim segmentima i kontroli napada. Semafor uvek kaže istinu, čestitam Mađarima na pobedi, ali ovaj tim nije bolji od nas. Treba da izvučemo pouke, šta da popravimo za dalji rad. Nisu nijanse odlučile. Polazim od sebe, morali smo mnogo bolje i da utakmicu ranije privedemo kraju", rekao je u izjavi za sajt vaterpolo saveza Srbije, golman "Delfina".

Reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj igrati u razigravanju od petog do sedmog mjesta, a rival ekipi selektora Uroša Stefanovića biće Grčka (15.00) koja je u četvrtfinalu poražena od Hrvatske.

Što se borbe za medalje tiče ona se u subotu nastavlja polufinalnim mečevima u kojima se sastaju Mađarska - Hrvatska (16.30) i Španija - Italija (20.15).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije