Sportovi na vodi

Bratski derbi za Olimpijske igre: Srbija protiv Crne Gore

Bratski derbi za Olimpijske igre: Srbija protiv Crne Gore
Foto: Twitter / Printscreen | Bratski derbi za Olimpijske igre: Srbija protiv Crne Gore

​Poslije pobjede protiv Japana, vaterpoliste Srbije u srijedu očekuje teži posao protiv Crne Gore na Svjetskom prvenstvu.

Obje selekcije su upisale trijumf na početku šampionata - srpska selekcija je savladala Japan 17:10, dok su Crnogorci bili bolji od Sjedinjenih Američkih Država 15:14.

Obje reprezentacije bore se za Olimpijske igre, pa samim tim imaju motiv više u odnosu na Amerikance koji već osigurali mjesto u Parizu.

Prvoplasirana selekcija u grupi izboriće direktan plasman u četvrtfinale Svjestkog prvenstva, drugoplasirane i trećeplasirane ekipe nokaut fazu počinju utakmicama osmine finala.

To znači da bi "Delfini" eventualnom pobjedom nad "Ajkulama" izborili vizu za Pariz.

"Znamo kakav je ulog i sa optimizmom ulazimo u meč. Igrali smo sa Crnom Gorom više puta u proteklom periodu i nikada nije bilo lako. Dovoljno je da se podsetimo Fukuoke gde su na početku bili odlični vodili 5:0 da bi na kraju uspeli da preokrenemo rezultat i kroz peterce stignemo do četvrtfinala. Imaju odlične golmane, sa Lazovićem sam igrao, Ukropina, Radović, Mršić su kvalitetni šuteri. Mlada poletna ekipa, sigurno dobro fizički pripremljena. Sa druge strane i mi imamo adute, pripremili smo se za težak meč i verujem da imamo pravo da se nadamo uspešnom rezultatu", kaže Radomir Drašović.

Iako je Srbija u padu nakon smjene generacije poslije Olimpijskih igara u Tokiju, Crnogorci izuzetno cijene srpski tim.

"Srbija je individualno vrhunska ekipa, ima nekoliko igrača svetske klase, ali mislim da smo mi mlađi, poletniji i spremniji od njih. Mislim i da imamo bolje plivanje i bolju komunikaciju između sebe. Našu prednost bih tražio u našem timskom duhu i želji. Mislim da imamo realne i dobre šanse", rekao je centar Crne Gore, Miroslav Perković, a prenosi "b92".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije