Sportovi na vodi

Cijeli svijet na Vrbasu: Banjalučki rafteri se okitili srebrom (FOTO, VIDEO)

Cijeli svijet na Vrbasu: Banjalučki rafteri se okitili srebrom (FOTO, VIDEO)
Foto: Nezavisne novine | Cijeli svijet na Vrbasu: Banjalučki rafteri se okitili srebrom (FOTO, VIDEO)

BANJALUKA - Tri srebrne medalje osvojili su rafteri banjalučkog Dajak kluba koji predstavljaju reprezentaciju BiH, prvog takmičarskog dana na Svjetskom prvenstvu u raftingu.

Medalje je osvojila master posada, u disciplinama sprint i H2H, dok se srebra domogla i domaća posada u uzrasnoj kategoriji do 19 godina.

Dajak je na ovo prvenstvo stigao sa tri posade, a malo im je nedostajalo da popune sve kategorije u muškoj konkurenciji.

Rafting ne poznaje ograničenja, pa je tako bilo i jako puno ženskih predstavnica. Bh. reprezentacija je na ovo takmičenje došla sa svojom ekipom, međutim, nažalost, zbog nepredviđenih okolnosti koje rafting sa sobom nosi oni nisu bili u mogućnosti da nastupe.

“Popunili smo zamalo sve kategorije što se tiče muške konkurencije. Pored njih, tu je još i naša ženska ekipa koja, nažalost zbog povrede kapitena ekipe, nije mogla da odradi svoje trke”, kazao je jedan od članova bh. reprezentacije.

Ovaj rafting klub od 2013. godine nastupa pod zastavom BiH reprezentacije. Tu je i bila pomoć u vidu ekipe iz Zenice.

"Tu je sa nama i ekipa iz Zenice. Oni su u open kategoriji, jesu nešto slabiji rezultati, ali obzirom gdje i kako treniraju, teško je očekivati da na ovako jakoj vodi mogu da pariraju najjačim svjetskim ekipama”, rekao je za “Nezavisne” Igor Kuzmanović predstavnik kluba Dajak iz Banjaluke.

Posebno raduje uspjeh najmlađih kojima je ovo bilo prvo veliko takmičenje.

"Tri trke i srebro u sprintu. Međutim, prvenstvo još nije gotovo. Predstoji nam odmor i priprema za ono što nas očekuje”, rekao je Darko Lazarević kapiten reprezentacije BiH do 19 godina za “Nezavisne”.

Ovo takmičenje obilježila je nekolicina povreda i probušenih čamaca. Takmičari ističu da je Vrbas lijepa rijeka te pravi reper Banjaluke, ali da je u isto vrijeme jako izazovna i opasna. Međutim, u pitanju je ekstremni sport tako da je to, koliko god nekome čudno zvučalo, i prihvatljivo.

"U pitanju je ekstremni sport, ali jednostavno sila vode je takva da zglobovi popuštaju i pored maksimalne fizičke spreme sa kojom neko dođe. U jednu ruku jeste opasno, ali to i jeste čar ovog sporta i adrenalina kojeg u čovjeku proizvede", zaključio je Kuzamnović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije