Sportovi na vodi

Crnogorci eliminisali svjetske prvake

Crnogorci eliminisali svjetske prvake
Foto: N.N. | Crnogorci eliminisali svjetske prvake

Vaterpolisti Crne Gore plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva u Budimpešti pobijedivši u četvrtfinalu aktuelne svjetske prvake Italijane.

Oni su slavili rezultatom 10:8 (3:3, 4:3, 2:1, 1:1) i nakon tri i po godine izborili nastup u polufinalu na najvećim takmičenjima. Odigrali su dobro odbranu i potvrdili dobru formu ali i da su opasni za sve rivale. 

Crnogorce je predvodio Marko Petković sa četiri gola, a kod Italijana je najefikasniji bio Nikolo Figari sa dva. Za plasman u finale igraće sa boljim iz meča Mađarska – Rusija. Osim ovog meča, večeras su na programu utakmice Srbija – Španija i Hrvatska - Grčka.  U mečevima za plasmann u devetog do 12. mjesta Gruzija je pobijedila Tursku rezultatom 12:6 (4:1, 2:2, 4:1, 2:2), a Njemačka reprezentaciju Rumunije sa 15:10 (5:1, 2:5, 5:1, 3:3). 

Trinaesto mjesto na Šampionatu zazeli su Francuzi pošto su pobijedili Slovačku sa 9:6 (2:0, 4:1, 1:4, 2:2), a u meču za 15. mjesto Holandija je savladala Maltu rezultatom 19:9 (5:2, 5:2, 4:2, 5:3). 

Polufinalne utakmice i mečevi za plasman na programu su sutra. Danas su na programu polufinala u konkurenciji vaterpolistkinja a sastaće se Rusija – Holandija i Mađarska – Španija.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije