Sportovi na vodi

Pratite nas na Google news

Crnogorski selektor: Odlazak kod Amfilohija moja privatna stvar

Crnogorski selektor: Odlazak kod Amfilohija moja privatna stvar
Foto: N.N. | Crnogorski selektor: Odlazak kod Amfilohija moja privatna stvar
Beta

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković saopštio je danas da je njegova posjeta Cetinjskom manastiru bila isključivo privatna stvar.

"S obzirom na to da sam na putu, kasno sam vidio koliko je prašine u javnosti podigla moja posjeta Cetinjskom manastiru. Nikada nisam polemisao preko medija, ali uviđam da se dosta toga nepotrebnog umiješalo pa želim samo kratko da naglasim da je moja posjeta bila isključivo privatna stvar, na poziv, za mene, najveće instance u duhovnom životu", izjavio je Gojković.

On je u izjavi za medije naveo da nije predstavljao VSCG, ni vaterpolo reprezentaciju u bilo kom svojstvu.

"Mitropolit je u svom pozdravljanju okupljenih vjernika pozdravio posebno mene i čestitao uspjeh reprezentaciji, na čemu sam ja, samo u svoje lično ime zahvalio na poklonu riječima: Teško da puno toga sada mogu reći, osim da mi je čast i zadovoljstvo što sam danas ovdje među vama i hvala vam na poklonu", naveo je selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore.

Gojković je poručio da ne želi da neko skuplja političke poene preko njega, niti mu je potrebna podrška te vrste, jer je poznato da se, kako dodaje, nikad nije uključivao u politiku.

"Druga stvar je da odgovaram na poziv Crkve sa ponosom i to moje lično opredjeljenje nije od juče. Kao selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore svoje obaveze obavljam veoma predano i maksimalno odgovorno, posvećen ostvarivanju što boljih rezultata crnogorskog vaterpola. Na ovu temu se neću više oglašavati", zaključio je Gojković.

Ministar sporta i mladih Crne Gore Nikola Janović poručio je juče selektoru vaterpolo reprezentacije Vladimiru Gojkoviću da ne razume kontekst crkvenih odlikovanja, posebno ne u kolektivnim sportovima.

Janović je poručio Gojkoviću da se drži blagoslova i podrške države.

Gojković je prije dva dana prisustvovao liturgiji u Cetinjskom manastiru, koju je služio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Amfilohije je, kako je saopšteno iz Mitropolije crnogorsko-primorske, Gojkoviću i cijeloj reprezentaciji koja je, kako je kazao, proslavila i sebe i cijelu Crnu Goru, dodijelio ikonu Svete Bogorodice Filerimske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije