Sportovi na vodi

Pratite nas na Google news

Crnogorski selektor primio blagoslov Amfilohija, ministar mu zamjerio

Crnogorski selektor primio blagoslov Amfilohija, ministar mu zamjerio
Foto: vaterpolovesti.com | Crnogorski selektor primio blagoslov Amfilohija, ministar mu zamjerio
Tanjug

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković primio je u Cetinjskom manastiru blagoslov mitropolita Amfilohija, što mu je zamjerio ministar za sport i mlade u crnogorskoj vladi, Nikola Janović, inače i sam nekadašnji vaterpolo reprezentativac Srbije i Crne Gore, kao i Crne Gore.

Nakon liturgije u Cetinjskom manastiru, u nedelju, Amfilohije je pozdravio Gojkovića i čestitao na uspjehu vaterpolista Crne Gore koji su na upravo završenom prvenstvu Evrope u Budimpešti osvojili bronzanu medalju, prenio je sajt Mitropolije.

Amfilohije je Gojkoviću i cijeloj reprezentaciji, koja je, kako je navedeno, "proslavila i sebe i celu Crnu Goru", dodijelio ikonu Svete Bogorodice Filerimske, "poželevši da ih štiti majka Božija, te da nam donose medalje i pobjede sa budućih takmičenja".

Gojković je, dodaje se, zahvalio "u ime reprezentacije na časti i ukazanoj pažnji", i izrazio zadovoljstvo što je bio prisutan na liturgijskom sabranju, te naglasio "da mu podrška i blagoslov crkve mnogo znači, kao i cijeloj vaterpolo reprezentaciji".

Ministar za sport i mlade u crnogorskoj vladi Nikola Janović, nekadašnji vaterpolo reprezentativac, ali svojevremeno i saigrač Gojkovića, poručio je selektoru da se "drži" blagoslova države (Crne Gore) koja, prema njegovom viđenju, "jedina pripada svima".

"Ne razumijem kontekst crkvenih odlikovanja, posebno ne u kolektivnim sportovima. Držite se blagoslova i podrške države, jer jedino ona pripada svima u reprezentaciji, kao što reprezentacija pripada njoj", objavljeno je na Twitter nalogu crnogorskog ministarstva.

Crnogorskog selektora Gojkovića je inače, već odlikovala mitropolija Srpske pravoslavne crkve 2013. godine, ordenom zlatnog lika Svetog Petra Lovćenskog Tajnovidca - Petar Drugi Petrović Njegoš.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije