Sportovi na vodi

Čuvena olimpijka otkrila čemu se nada u Banjaluci

Čuvena olimpijka otkrila čemu se nada u Banjaluci
Foto: N.N. | Čuvena olimpijka otkrila čemu se nada u Banjaluci

Najtituliranija plivačica Rusije Julija Efimova (32) u intervjuu za RIA Novosti Sport potvrdila je da stiže na plivački miting u Banjaluci “22. april“ koji će se održati 27. i 28. aprila.

Čuvenoj Ruskinji ovo će biti prva prilika da izbori plasman na Olimpijske igre u Parizu. 

„Sljedeći start mi je u Banjaluci. Nadam se da ću moći brže plivati tamo nego u Rusiji. Pokušaću da ispunim olimpijsku normu, uvijek se trudim da izvučem maksimum i da vjerujem u čuda“, rekla je velika šampionka. 

Efimovoj u velikoj karijeri nedostaje samo olimpijsko zlato. Prvo mjesto u Parizu bila bi kruna njene veličanstvene karijere. 

„To bi bilo idealno. Ali generalno, i dalje imam želju da treniram i nastupam, ne znam koliko će ovo trajati. Niko ne zna šta će biti za četiri godine. To mi je teška tema, pogotovo kada pitaju „zašto imate šest zlatnih medalja sa Svjetskih prvenstava, a nemate zlato sa Olimpijskih igara?“ Za mene lično ovo je veoma teško. Pa, nekako ne ide, ne ide. Možda izgaram, Olimpijske igre su emotivno veoma teške. Ispada da svaki put dođe neko novi, uzme zlato i nestane nakon Olimpijade“, naglasila je Ruskinja.

Podsjetimo, za one koji ne znaju, Julija je jedna od najljepših i najtitularnijih sportistkinja u Rusiji. Čuvena plivačica (31) je šestostruka svjetska prvakinja, sedmostruka prvakinja Evrope i trostruka osvajačica olimpijske medalje (dva srebra, bronza). U vitrinama ima više od 30 odličja sa najvećih takmičenja (OI, SP, EP). Ima čak 48 zlata na trkama Svjetskog kupa.

Plavokosa ljepotica već godinama slovi za jednu od najatraktivnijih sportistkinja. Posljednje veliko takmičenje bilo je SP 2019. godine kada je uzela zlato na 200 metara prsno. To ju je učinilo jedinom ženom koja je ikada osvojila tri svjetske titule u ovoj disciplini. 

Efimova je podsjetimo u centar pažnje došla  na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru gdje je osvojila dva srebra. Šampionka iz Rusije je na OI stigla u posljednji čas nakon što je sud za sportsku arbitražu poništio kaznu Svjetske antidoping agencije koja ju je suspendovala zbog dopinga. Zbog toga je više puta izviždana od strane navijača pored bazena.

Vrhunac je bio kada joj olimpijska prvakinja Amerikanka Lili King na postolju nije čestitala medalju, nego ju je nazvala prevarantkinjom. Inače, zanosna Efimova koja je specijalizovana za disciplinu prsno često na društvenim mrežama objavljuje atraktivne fotografije, a one u kupaćem kostimu su joj omiljene.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije