Sportovi na vodi

Pratite nas na Google news

Dejan Savić u Banjaluci, organizovan "Kil kup-Manjača 2020"

Dejan Savić u Banjaluci, organizovan "Kil kup-Manjača 2020"
Foto: Srna | Dejan Savić u Banjaluci, organizovan "Kil kup-Manjača 2020"
Srna

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić razgovarao je danas u Banjaluci s proslavljenim vaterpolistom, selektorom Vaterpolo reprezentacije Srbije Dejanom Savićem i organizatorima manifestacije "Kil kup-Manjača 2020".

Talić je istakao da je Savićev dolazak praznik za Banjaluku, jer je riječ o svjetskom autoritetu u ovom sportu, te da posebno raduje iskazana mogućnost da reprezentacija Srbije zaigra na Olipijskom bazenu u Banjaluci.

On je naveo da je juče na jezeru Manjača počeo prvi "Kil kup" u Republici Srpskoj, gdje su Banjalučani imali priliku da uživaju u novoj disciplini - "bič vaterpolu".

"To je odličan poziv mlađim generacijama da prepoznaju vaterpo kao disciplinu koja može biti dobra i za razvoj sporta i zdravlja", rekao je Talić novinarima nakon sastanka.

Prema njegovim riječima, Banjaluka je i te kako dobro pozicinirana u ovom sportu, zahvaljujući Vaterpolo klubu "Borac", kao i drugim klubovima, što doprinosi afirmaciji sporta, turizma, kulture i svega onoga što grad želi da promoviše.

Proslavljeni vaterpolista Dejan Savić zahvalio je organizatorima prvog "Kil kupa" u Banjaluci, izražavajući nadu da će jedan takav turnir u Republici Srpskoj postati tradicionalan.

Direktor turnira "Kil kup" Nenad Tomić rekao je da je to turnir koji se u Srbiji održava od 2015. godine, te da mu je drago da su ove godine došli i u Republiku Srpsku.

"Želimo da kroz 'bič vaterpolo' promovišemo ono u čemu smo najbolji, a to je sport", poručio je Tomić.

On je dodao da se ovaj sport igra na manjoj površini, sa manje igrača, da je brz zbog čega je omiljen i među publikom.

"Naša ideja je da se napravi 'bič vaterpolo' liga, koja bi se sastojala od šest turnira u šest republika bivše Jugoslavije, čima bi se promovisali potencijali cijelog regiona", istakao je Tomić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije