Sportovi na vodi

Deseti "Borac TeleGroup Grand Challenge": Do Tokija via Banjaluka

Deseti "Borac TeleGroup Grand Challenge": Do Tokija via Banjaluka
Foto: Ilustracija | Deseti "Borac TeleGroup Grand Challenge": Do Tokija via Banjaluka

BANJALUKA - Deseti "Borac TeleGroup Grand Challenge" međunarodni plivački miting biće održan ovog vikenda u Banjaluci i posljednja je prilika da se obezbijede vize za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

Dolazak na jubilarno izdanje najjačeg plivačkog događaja u posljednje tri-četiri godine na ovim prostorima najavilo je više stotina takmičara iz raznih zemalja, poput Kanade, Švedske, Turske, Poljske, Islanda, Grčke, Estonije, Irana, Tunisa, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, a dolazak, i to u najjačem sastavu, potvrdila je i plivačka A reprezentacija Slovenije.

"Imaćemo u našem gradu ponovo vrhunsko plivanje kao što je to nekada bilo. S obzirom na pandemiju virusa korona i pridržavanje epidemioloških mjera, veći broj turnira u proteklih nešto više od godinu dana nije održan. Zato je 'Borac TeleGroup Grand Challenge' atraktivan plivačima jer im pruža šansu da testiraju svoju formu. Pored toga, turnir je posebno važan zbog toga što je posljednja šansa za isplivavanje kvalifikacione norme za OI u julu i avgustu ove godine. Dolazi veći broj vrhunskih plivača iz različitih dijelova svijeta koji će juriti normu za Tokio. Zato ne sumnjamo da će turnir biti vrhunski", kaže Željko Panić, sportski direktor Plivačkog kluba Borac, koji je organizatora mitinga.

Iz Borca ističu da su na vrijeme počeli sa pripremama i da će sve biti spremno za manifestaciju koja je na programu 26. i 27. jula.

"Sa pripremama smo počeli još prošle godine, tako da, što se tog aspekta ovog takmičenja tiče, nemamo nikakvih problema. Jedina nepoznanica bila je situacija u vezi sa pandemijom virusa korona, ali srećom ona se popravila i donijela popuštanje mjera. Bez obzira na sve, tokom takmičenja će biti ispoštovane sve epidemiološke mjere. Sada imamo sve preduslove da ovog vikenda na Gradskom olimpijskom bazenu uživamo u velikom plivačkom prazniku", dodao je Panić, istakavši veliku zahvalnost generalnom sponzoru turnira kompaniji "TeleGroup", i dodao da su  jubilarni "Borac TeleGroup Grand Challenge" podržali Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Kabinet predsjednice RS Željke Cvijanović, grad Banjaluka, te kompanije "M:tel", "Triglav osiguranje", "Guma M", "Nestro", "Mozzart", dok su medijski pokrovitelji Radio-televizija Republike Srpske i "Nezavisne novine". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije