Sportovi na vodi

Na Aerodromu Sarajevo doček svjetske bronze Lane Pudar

Na Aerodromu Sarajevo doček svjetske bronze Lane Pudar
Foto: Tanjug/AP | Doček svjetske bronze Lane Pudar na Aerodromu Sarajevo

Lana Pudar najbolja plivačica Bosne i Hercegovine danas će doputovati u Sarajevo, gdje će joj biti upriličen doček.

Najbolja sportistkinja Bosne i Hercegovine juče je na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Dohi osvojila bronzanu medalju u disciplini 200 metara delfin. Tim povodom Sarajevu će biti organizovana i press konferenciju na kojoj će Lana javnosti prezentovati utiske nakon još jednog velikog uspjeha.

„Ovom prilikom ćemo zajedno sa našom plivačicom Lanom Pudar proslaviti istorijski trenutak za Bosnu i Hercegovinu. Lana Pudar je osvojila bronzanu medalju u disciplini 200 metara delfin na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Dohi. Njeno postignuće sa vremenom 2:07.92 nije samo uspjeh za Lanu kao sportistkinju, već i za cijelu našu zemlju. Ovom medaljom Lana je ispisala istoriju Bosne i Hercegovine još jednom, predstavljajući nas sa ponosom na svjetskoj sportskoj sceni“, saopšteno je iz Plivačkog saveza Bosne i Hercegovine.

Uz Lanu Pudar obratiće se i njeni treneri Goran Grahovac i Damir Đedović, te predsjednik Plivačkog saveza Bosne i Hercegovine, Edhem Pasukan.

Mostarka, koja je nedavno napunila 18 godina, u svom vlasništvu ima čak 20 medalja sa najvećih takmičenja.

U seniorskoj konkurenciji ima osam odličja: bronzu sa Svjetskog prvenstva, bronzu sa Svjetskog prvenstva u malim bazenima, zlato i bronzu sa Evropskog prvenstva, bronzu sa Evropskog prvenstva u malim bazenima, srebro i dvije bronze sa Svjetskog kupa. U juniorskoj konkurenciji vlasnica je: dva zlata i srebra sa Svjetskog juniorskog prvenstva, te šest zlata i tri srebra sa Evropskog juniorskog prvenstva.

Zbog svega postignutoga opšte je mišljenje da najbolje tek dolazi, a to je Medalja sa Ljetnih olimpijskih igara ovog ljeta u Parizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije