Sportovi na vodi

Dresel nastavio žetvu medalja

Dresel nastavio žetvu medalja
Foto: N.N. | Dresel nastavio žetvu medalja

​U južnokorejskom Gvangžuu završeno je Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima, a jedan od junaka ovog šampionata je bio američki plivač Kejleb Dresel, koji je osvojio još tri zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.

Dresel je nakon subotnjih trka imao šest zlatnih odličja i jedno srebro, a u nedjelju je imao priliku da kao učesnik štafete 4x100 mješovito toj kolekciji doda još jedno odličje.

U subotu je prvo osvojio zlato na 50 metara slobodno, isplivavši tu dionicu za 21,04 sekunde, što je ujedno i novi rekord svjetskih prvenstava. Pola sata kasnije sjajni Amerikanac slavio je i na 100 metara delfin (49,66) i on je sa ove dvije pobjede odbranio zlata osvojena prije dvije godine u Budimpešti.

Na kraju, Dresel je bio dio mješovite štafete koja je postavila novi svjetski rekord i osvojila zlato. Tim SAD u sastavu Dresel, Zak Epl, Melori Komerford i Simon Manuel je štopericu zaustavio nakon 3:19,40. Šveđanka Sara Sjestrem osvojila je treće uzastopno zlato na 50 metara delfin pošto je finale isplivala za 25,02 sekunde. Još jedno zlato Americi donijela je Kejti Ledecki, koja je trijumfovala u trci na 800 metara i tako produžila svoju "vladavinu" u ovoj disciplini pošto joj je ovo četvrto uzastopno svjetsko zlato. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije