Sportovi na vodi

EU donirala opremu plivačima SPIDA

EU donirala opremu plivačima SPIDA
Foto: N.N. | EU donirala opremu plivačima SPIDA

U sklopu regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu (ReLOaD), kojeg finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u partnerstvu sa opštinom Stari Grad Sarajevo, danas je upriličena dodjela nove sportske opreme za 150 članova Plivačkog kluba SPID.

Navedena aktivnost predstavlja dio završnih aktivnosti u sklopu projekta "Inkluzivna škola sporta" u okviru kojeg je realizovana škola skijanja, preventivno-korektivne gimnastike, te škola plivanja za dvadestero djece s invaliditetom. 

"ReLOaD je regionalni projekat koji se realizuje u osim BiH, još u Srbiji, Albaniji, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori i Kosovu", saopšteno je iz Plivačkog kluba SPID.

Projekat ima za cilj jačanje partnerstva između jedinica lokalne samouprave  i civilnog društva širenjem transparentnog pristupa finansiranju organizacija civilnog društva iz budžeta jedinica lokalne samouprave  u skladu sa strateškim prioritetima  i potrebama stanovništva u zajednicama.

Iz PK SPID, kao prvog i jedinog kluba u BiH za osobe s invaliditetom, naglašavaju da je ovo najveći projekat koji su realizovali od formiranja kluba, putem kojeg su, pored plivanja, željeli omogućiti djeci s invaliditetom da se okušaju i u drugim sportovima. Navedenim sportskim programima se značajno unaprijedilo psiho-fizičko zdravlje ciljne skupine, inkluzija u zajednicu i dat doprinos razvoju parolimpijskog sporta.

"Članovi PK SPID vrijedno treniraju te se nadaju da će se sa novom opremom, u što skorijem periodu,  pojaviti na nekom od takmičenja", rekao je Amel Kapo, šef stručno štaba PK SPID.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije