Sportovi na vodi

Evropsko prvenstvo u raftingu od 3. do 7. jula u Banjaluci

Evropsko prvenstvo u raftingu od 3. do 7. jula u Banjaluci
Foto: N.N. | Evropsko prvenstvo u raftingu od 3. do 7. jula u Banjaluci

Evropsko prvenstvo u raftingu Banjaluka Vrbas 2019., koje će trajati od 3. do 7. jula, okupiće 37 timova, kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji iz 13 evropskih zemalja.

Rafteri će se takmičiti u disciplinama sprint, H2H, slalom i spust u kategorijama U19, U23, Open i Masters.

Snagu i umijeće na bukovima Vrbasa odmjeriće timovi iz Bugarske, Hrvatske, Češke, Rumunije, Slovenije, Srbije, Njemačke, Austrije, Mađarske, Velike Britanije, Rusije, Letonije i domaćina BiH.

Prvi sastanak kapitena timova predviđen je upravo u utorak 2. jula u 19 časova. Sljedećeg dana, na programu su treninzi u disciplini spust u svim uzrasnim kategorijama dok je u četvrtak na programu zvanični trening u disciplini sprint. Trening u sprintu će se održati na stazi Bijeli buk, za sve uzrasne kategorije.

U 20.00 časova, u četvrtak 4. jula na programu je Ceremonija otvaranja prvenstva. Ceremonija će se održati u RC Kanjon u Karanovcu.

Prve takmičarske trke predviđene su u petak 5. jula na stazi Bijeli buk. Na programu su sprint i H2H. U subotu je na programu disciplina slalom, u svim uzrasnim kategorijama. Slalom će se voziti na stazi u kanjonu Tijesno. U nedjelju su na programu spust na relaciji Krupa na Vrbasu – Karanovac i Ceremonija dodjela medalja za konačni poredak Prvenstva, koja će se održati u RC Kanjon. Organizator Prvenstva je RK Kanjon Banjaluka. Sve dodatne informacije možete pronaći na sajtu www.raftingklubkanjon.com 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije