Sportovi na vodi

Formiran Organizacioni odbor za Svjetsko prvenstvo u raftingu

Formiran Organizacioni odbor za Svjetsko prvenstvo u raftingu
Foto: Gradska uprava Banjaluka/Aleksandar Čavić | Formiran Organizacioni odbor za Svjetsko prenstvo u raftingu

Organizacioni odbor grada Banjaluke za IRF Svjetsko prenstvo u raftingu, kojim predsjedava gradonačelnik Draško Stanivuković, održao je danas prvu sjednicu sa članovima Rafting kluba Kanjon koji je tehnički organizator prvenstva, predstavnicima Rafting saveza Republike Srpske, te sportistima koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u ovom sportu.

Stanivuković je istakao je "da Grad Banjaluka shvata veličinu i važnost događaja, da nema često priliku da organizujemo događaje na svjetskom nivou uz poruku da će sve gradske službe biti na raspolaganju organizatorima i građanima".

Direktor SP Aleksandar Pastir naveo je da organizacija teče po planu, ali da je pred organizatorima da veliki posao i odgovornost.

"Zahvalni smo Banjaluci na podršci a ovo prvestvo je jedna od navećih promocija Grada i pozivam sva nadležna odjeljenja i službe Gradske uprave da daju sve od sebe kako bi organizacija protekla na najvišem nivou i kako bi najbolja slika iz Banjaluke otišla u svijet", naveo je Pastir.

IRF Svjetsko prvenstvo u raftingu biće održano u Banjaluci i Foči od 25. maja do 1. juna 2022 a takmičenje su podržali Vlada Republike Srpske, Grad Banjaluka, Opština Foča, USAID Projekat razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini i kompanija Nektar. Generalni medijski pokrovitelj je Radio-televizija Republike Srpske. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije