Sportovi na vodi

Gostovali u Italiji pa promijenili vodu u bazenu

Gostovali u Italiji pa promijenili vodu u bazenu
Foto: Egri Vízilabda Klub | Gostovali u Italiji pa promijenili vodu u bazenu

Gradonačelnik mađarskog grada Egera, Adam Mirkoski, tražio je da se promijeni kompletna voda iz bazena zbog mogućeg širenja virusa korona.

Prema navodima portala "Blikk", vaterpolo tim ZF-Eger igrao je meč za vikend protiv Breše na sjeveru Italije, dijela zemlje koji je pogođen epidemijom virusa korona. Mađarski igrači su poslije meča pregledani na aerodromu, a pošto im je provjerena temperatura, dozvoljeno im je da se upute za Eger.

Predsjednik kluba Zoltan Seži kazao je u ponedjeljak da je dobio dozvolu nadležnih da njegovi igrači mogu da nastave sa treninzima. U međuvremenu, grupa srednjoškolaca iz Mađarske smještena je u karantin jer su putovali mjestima gdje je zabilježen korona virus.

Mirkoski je zatražio da se promijeni voda za svaki slučaj, te je obavijestio i Ministarstvo unutrašnjih poslova o slučaju. On je, takođe, upozorio da su zajedno sa igračima u Breši, bili i navijači.

Ministarstvo je predložilo gradonačelniku da ne dozvoli vaterpolistima Egera da imaju pristup bazenu, već da ostanu u kućnom karantinu.

"Kao gradonačelnik, ne želim da budem odgovoran za širenje virusa, posebno kada je riječ o ustanovi kroz koju defiluje veliki broj ljudi", kazao je Mirkoski.

(Telegraf.rs)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije