Sportovi na vodi

Grahovac: Želimo u Regionalnu ligu

Grahovac: Želimo u Regionalnu ligu
Foto: Ilustracija | Grahovac: Želimo u Regionalnu ligu

Razvijamo vaterpolo i on je stalno u uzlaznoj putanji. Cilj nam je igranje Regionalne lige i prolazak u veće krugove evropske Lige šampiona, rekao je Slobodan Grahovac, predsjednik i trener VK Banjaluka, koji će biti domaćin pretkvalifikacionog turnira za elitno klupsko takmičenje.

Predstavnici prvaka BiH juče su bili u posjeti kod Igora Radojičića, gradonačelnika Banjaluke, i grad će biti generalni pokrovitelj turnira, koji će se igrati od 15. do 19. septembra. Predsjednik i trener kluba zahvalio je gradonačelniku za podršku i istakao da će ovaj turnir biti istorijski jer je prvi koji će se održati ne samo u Banjaluci, nego i u BiH.

"U klubu je i veliki broj mladih igrača na koje smo ponosni, i ponosni smo na juniore, kadete i pionire koji su četiri godine zaredom prvaci BiH. Razvijamo ovaj sport, imamo perspektivu i imamo od koga da naučimo jer tu su Srbija, Hrvatska i Crna Gora. Ovo je amaterski klub u kojem svi igraju zato što vole ovaj sport. Nije nam cilj da napravimo profesionalni klub, nego da momci završe fakultet i s ponosom govore da su se bavili ovim sportom", izjavio je Grahovac.

Banjaluka će igrati u Grupi A sa još četiri ekipe, a imena rivala će biti poznata 19. avgusta nakon žrijeba u Novom Sadu. Igraće se još dva pretkvalifikaciona turnira, i to u Strazburu i Tel Avivu, i po dvije najbolje ekipe idu dalje u kvalifikacije.

Radojičić je istakao da su svi u Banjaluci ponosni što će ovaj turnir da se odigra u gradu na Vrbasu i dodao da će imati bezrezervnu podršku grada.

"Prvi put u istoriji grada, ali i BiH Banjaluka će biti domaćin kvalifikacionog turnira za vaterpolo Ligu šampiona, odnosno ugostićemo prvake drugih evropskih država. Grad će sa svoje strane potpuno podržati ovaj događaj, koji će pomoći popularizaciji plivačkih sportova. Plivanje i plivački sportovi imaju sve više poklonika", kazao je gradonačelnik Banjaluke, koji je vaterpolistima čestitao na dosadašnjim uspjesima i poželio im dosta uspjeha na turniru u septembru.

Nenad Stevandić, predsjednik Organizacionog odbora turnira, naglasio je da je vaterpolo u Banjaluci u posljednjih pet godina napravio istorijske uspjehe, a među njima je naveo i organizaciju meča Svjetske lige između Srbije i Crne Gore, za koju su, kako kaže, dobili sve pohvale od Evropske plivačke organizacije (LEN).

"Ovo je rezultat mukotrpnog rada svih nas u klubu. Imamo sertifikat organizacije svjetskih takmičenja i dobili smo pohvale na kojima bi nam zavidjeli mnogi evropski gradovi", rekao je Stevandić i zaključio:

"Na ponos je što momci iz VK Banjaluka ne primaju platu, oni su uspješni studenti i ime našeg grada pronose svugdje gdje igraju. U prvoj B ligi Srbije najveći broj posjeta je na mečevima našeg kluba i pozivamo navijače da nas podrže i u pretkvalifikacijama".

Generalni sponzor pretkvalifikacionog turnira za Ligu šampiona je kompanija "M:tel".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije