Sportovi na vodi

Iman Avdić brojnim rekordima obilježila plivačko Prvenstvo BiH

Iman Avdić brojnim rekordima obilježila plivačko Prvenstvo BiH
Foto: Ilustracija | Iman Avdić brojnim rekordima obilježila plivačko Prvenstvo BiH

Supertalentovana plivačica Iman Avdić (12) obilježila je Otvoreno zimsko prvenstvo BiH na malim bazenima koje je proteklog vikenda održano na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu.

Članica Plivačkog kluba "Sport time" briljirala je u oba takmičarska dana i pokazala o kakvom se talentu radi. Prvog dana Iman se istakla u discilini 1.500 metara kraul, gdje je u kategoriji kadeta postavila novi rekord BiH, popravivši ga za čak tri minute.

Njeno vrijeme od 18:09.13 sekundi ujedno je i mlađi juniorski rekord. U finalnom dijelu takmičenja postavila je novi kadetski i mlađi juniorski rekord u trci na 200 metara mješovitim stilom (2:22.84).

I drugi dan je krenuo rekordno za mladu Avdićku. U disciplini 100 metara mješovito popravila je vlastiti rekord u kvalifikacijiama, a u finalu je oborila bh. rekord nakon što je osvojila titula u kadetskoj konkurenciji (1:07.51). U nastavku prvenstva postaje vlasnica kadetskog rekorda u disciplini 100 metara sloodno, sa vremenom 59.45, gdje prvi put jedna plivačica pliva ovu discipline ispod minute u ovoj uzrasnoj kategotiji.

U finalnoj utrci 400 metara mješovitim stilom takođe obara kadetski i mlađi juniorski rekord u vremenu 5:02.21. Iman tu nije stala, već je kao članica štafete PK "Sport Time", zajedno sa klupskim drugaricama, Margitom Pejović Latinović, Ajšom Gušić i Lamijom Čaušević oborila rekord u kadetskoj kategoriji  u disciplini 4x50 metara slobodno sa vremenom 1:59.84.

Njeni rezultati su kruna rada i posvećenosti  u predhodnoj godini i godinama prije, a veliku podršku u svom plivačkom razvaju imaju svi treneri PK “Sport time” kao i O.Š. Isak Samokovlija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije