Sportovi na vodi

Ismail Zulfić evropski rekord upotpunio srebrom u Berlinu

Ismail Zulfić evropski rekord upotpunio srebrom u Berlinu
Foto: PK SPID | Ismail Zulfić evropski rekord upotpunio srebrom u Berlinu

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine ostvario je večeras novi podvig na mitingu Svjetske serije u Berlinu.

U finalnoj trci u konkurenciji juniora osvojio je srebrnu medalju u disciplini 50 metara leđno u apsolutnoj kategoriji.

Takmičar Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva tako je upotpunio uspjeh na takmičenju u Njemačkoj nakon što je juče u kvalifikacijama prvog dana mitinga oborio evropski rekord u seniorskoj kategoriji. Najbolje vrijeme Evrope Ismail Zulfić ostvario je u disciplini 100 metara delfin u klasi S5. Riječ je o rekordu koji je bio star 22 godine.

„Ponosan sam na još jedan veliki rezultat. Ovo je samo još jedna stepenica u mojoj karijeri koja je tek na početku. Očekivanja pred svako veliko takmičenje su uvijek velika i drago mi je što sam i ovoga puta opravdao očekivanja. Hvala mojim roditeljima, trenerima, svima koju su me podržali. Hvala svim navijačima i ljudima koji se raduju mom uspjehu“, rekao je juče Ismail Zulfić.

Bh. boje na takmičenju Svjetske seniorske serije u Berlinu brani i Ismail Barlov, koji je sinoć u finalnoj trci na Svjetskoj seriji u kategoriji juniora osvojio zlatnu medalju u disciplini 100 metara prsno u apsolutnoj kategorija. Bh. dvojac u glavnom gradu njemačke nastupa pod stručnim nadzorom selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine Amela Kape.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije