Sportovi na vodi

Italija nokautirala Španiju za finale SP

Italija nokautirala Španiju za finale SP
Foto: Printscreen/X | Italija nokautirala Španiju za finale SP

Vaterpolo reprezentacija Italije izborila je plasman u finale Svjetskog prvenstva. Poslije atomskog vaterpola i triler završnice, Italijani su dobili Špance sa 8:6 (1:1, 3:1, 2:1, 2:3).

Prevagu na tasu Italije donijeli su Frančesko Kondemi, Framčesko Di Fulvio i Andrea Fondeli sa po dva gola, odnosno Stefano De Lungo sa 12 odbrana. Kod Španije, Alberto Munariz i Mark Larumbe su postigli po dva gola.

Italija je sjajno počela meč. Igrala je vrhunski u odbrani, sjajno je branio De Lungo. Larumbe je pogodio za 1:0, a na kraju prve dionice, na semaforu je pisalo 1:1. Strijelac je bio Kondemi. U drugom kvartalu, Veloto je pogodio za 2:1, Munariz izjednačio, a onda je uslijedila serija Italije. Pogađali su Di Fulvio, Fondeli, Bruni, Kondemi, a Italija je sredinom trećeg kvartala vodila sa 6:2.

Španija je imala velikih problema u napadu (igrač više 1-9), ali se nije predavala. Larumbe je smanjio na 3:6, poslije deset minuta bez gola, ali je Italija imala velikih plus tri uoči posljednjeg kvartala. Granados je iz munjevite kontre smanjio na 4:6. Nedugo zatim Munariz je pogodio za 5:6.

Španija nije iskoristila napad sa igračem više, Italija jeste. Precizan je na dva minuta prije kraja bio Di Fulvio – 7:5. Španija je već u sljedećem napadu smanjila na 6:7, strijelac je uz dosta sreće bio Bustos. Kondemi je iznudio peterac, a Fondeli na 60 sekundi prije kraja pogodio za nedostižnih 8:6.

U razigravanju od petog do osmog mjesta, Srbija je pobijedila Mađarsku sa 11:10, dok je Grčka poslije peteraca slavila protiv Crne Gore sa 14:13.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije