Sportovi na vodi

Italija pobijedila Grčku, slijedi Španija

Italija pobijedila Grčku, slijedi Španija
Foto: Facebook/ Total Waterpolo | Italija pobijedila Grčku, slijedi Španija

Vaterpolisti Italije su poslije senzacionalnog preokreta u posljednja dva minuta pobijedili Grčku 11:10 (1:3, 5:2, 2:3, 3:2) i plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva gdje ih očekuje aktuleni prvak Španija.

Nevjerovatan meč su odigrali Italijani i Grci. Puno preokreta, faulova, isključenja. Grci su vodili 4:1, Italijani su napravili seriju od 5:0 kada je bio isključen . Kada su se poravnale snage, Grčka je na 2:35 minuta prije kraja povela 10:8 i činilo se da hita ka reprizi finala iz 2023. već u polufinalu.

A, onda je krenuo fantastičan finiš Italije. Fondeli je smanjio na 10:9, Di Soma na 1:42 prije kraja izjednačio, a Di Fulvio na 42 sekunde donjeo prednost 11:10. Imali su Grci 22 sekunde igrača više i priliku da izbore produžetak, ali je Papanistasiju pogodio stativu i Italija je mogla da slavi.

Po dva gola za Italiju postigli su Kondemi, Di Soma i Fondeli, po jedan Veloto, Priskuti, Ehenike, Damota i Di Fulvio, junak pobede koji je mogao da bude i tragičar jer je na meču šutirao 1/8. Poslije sedam promašaja, gol za polufinale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije