Sportovi na vodi

Italija potopila Mađarsku za bronzu

Italija potopila Mađarsku za bronzu
Foto: X/WorldAquatics | Italija potopila Mađarsku za bronzu

Vaterpolo reprezentacija Italije nadigrala je selekciju Mađarske u borbi za treće mjesto na Evropskom prvenstu – 12:7 (4:1, 4:2, 2:1, 2:3), a pitanje pobjednika se nije postavljalo ni jednog trenutka. Podsjećanja radi u grupnoj fazi, Italija je poražena od Mađarske sa 10:5, pa je Mađarska otišla na Srbiju, a Italija na Crnu Goru u četvrtfinalu.

Najefikasniji u sastavu Italije bili su Andrea Fondeli i Gonzalo Ečenike sa po tri, odnosno Đakomo Kanela sa dva gola. Kod Mađarske, bolji od ostalih bio je Vince Vigvari sa tri gola.

Italija je sjajno otvorila meč. Zatvorila je sve prilaze svom golu, u režiji Ečenikea i Fondelija stigla je do 2:0, uz dve propuštene, odlične prilike. Kazna za promašaje stigla je u vidu gola Vigvarija.

Ali, Italija je nastavila da igra na vrhunskom nivou u oba smjera. Do kraja prve dionice, mrežu Mađarske, pogađali su Di Soma i Rencuto – 4:1. Ništa se značajno nije promijenilo ni u drugom kvartalu, naprotiv.

Ečenike i Prešuti su doneli Italiji plus pet – 6:1. Mađarska je u režiji Vigvarija i Tatraija stigla do 3:6, ali je uslijedio odgovor Italije, koja je na poluvremenu vodila sa 8:3. Strelci su bili Ečenike i Veloto.

Na kraju druge dionice, a na osnovu viđenog u bazenu, djelovalo je da su sve dileme oko pobjednika riješene. Mađarima je ostalo da se nadaju i vjeruju u čudo. Čuda se u sportu dešavaju, vidjeli smo ih mnogo, ali ne i ovoga puta. Italije je uoči posljednje dionice vodila sa 10:4, a zatim je mirno stigla do pobjedničkog postolja.

Slijedi Svjetsko prvenstvo u Dohi, na kojem će se deliti četiri preostale vize za Pariz. Mjesto na Olimpijskim igrama već su obezbijedile selekcije Francuske, Grčke, Mađarske, SAD, Japana, Australije, Južne Afrike, a poslije duela između Hrvatske i Španije u finalu, biće poznat o osmi učesnik Igara u Parizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije