Sportovi na vodi

Iz kluba Lane Pudar pitaju: "Dovoljno za Olimpijski bazen u Mostaru?"

Iz kluba Lane Pudar pitaju: "Dovoljno za Olimpijski bazen u Mostaru?"
Foto: Facebook KVS Orka | Iz kluba Lane Pudar pitaju: "Dovoljno za Olimpijski bazen u Mostaru?"

Nakon što je bh. plivačica Lana Pudar osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu odmah su se oglasili iz njezinog kluba KVS Orka.

"Dovoljno za Olimpijski bazen u Mostaru? Lana Pudar, seniorski prvak Evrope u disciplini 200m delfin", napisali su iz Orke na Facebooku.

Podsjećamo, Lana je danas osvojila je zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin na Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se održava u Rimu.

U današnjem finalu Lana je imala vrijeme 2:06.81 i postala šampionka Evrope u ovoj disciplini.

Najbolja bh. plivačica bi uskoro mogla sve pripreme da obavlja u rodnom gradu jer su danas gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić zajedno sa nadležnima u Upravi za izgradnju infrastrukturnih projekata obišli lokaciju (Južni logor) na kojoj će biti izgrađen olimpijski bazen.

Početkom narednog mjeseca će biti raspisan tender za izvođača radova, koji bi mogli da počnu u oktobru. Kako je navedeno, aktuelna struktura gradskih vlasti Mostara osigurala je finansijsku podršku Vlade Federacije BiH za izgradnju bazena u iznosu od osam miliona KM, te preduzela aktivnosti na izradi projektne dokumentacije i stvaranju preduslova za njegovu izgradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije