Sportovi na vodi

Još jedan sjajan nastup plivača SPID-a

Još jedan sjajan nastup plivača SPID-a
Foto: PK SPID | Još jedan sjajan nastup plivača SPID-a

Takmičari Plivačkog kluba SPID zabilježili su ovog vikenda još jedan odličan nastup na međunarodnoj sceni.

Na Otvorenom prvenstvo Hrvatske u paraplivanju „Croatia open 2023“ održanom u Splitu osvojili su ukupno pet medalja. Ekipa od pet takmičara imala je 21 uspješan start, te oborila 16 ličnih rekorda. Medalje su osvojili u apsolutnoj kategoriji.

Ismail Zulfić najbolji paraplivač Bosne i Hercegovine, koji je ovog mjeseca osvojio i istorijsku medalju na Svjetskoj seriji u Linjanu, klasu je potvrdio i u gradu pod Marjanom osvojivši zlato.

Takođe, reprezentativac Bosne i Hercegovine Ismail Barlov bio je srebrni u svojoj klasi, a izvrstan utisak ostavila je i Elmedina Đocaj sa tri bronze. Ekipu SPID-a činili su još Kanita Šabanović i Nedim Njemčević, pod stručnim nadzorom trenera Ilde Kukuruzović.

„Prezadovoljni smo jer su naši takmičari potvrdili kontinuitet kako na samom takmičenju u Splitu, tako i međunarodnoj sceni. Posebno moramo pohvaliti našu plivačicu Elmedinu Đocaj kojoj je ovo takmičenje bilo prvo međunarodno, gdje napravila veoma dobre rezultate“, istakla je Ilda Kukuruzović

Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju je nastupilo 120 takmičara iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije