Sportovi na vodi

LŠ: Radnički poražen od Olimpijakosa, Јug bolji od Partizana

LŠ: Radnički poražen od Olimpijakosa, Јug bolji od Partizana
LŠ: Radnički poražen od Olimpijakosa, Јug bolji od Partizana

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca poraženi su na svom bazenu od Olimpijakosa sa 8:7 (1:2, 2:0, 1:3, 4:2) u utakmici 9. kola A grupe Lige šampiona i tako izgubili teoretske šanse da se plasiraju na "fajnal-siks".

Kragujevčani su odlično startovali i sredinom prve dionice stekli dva gola prednosti, pogocima Ivana Basare sa distance i Nikole Dedovića iz peterca, ali su onda stali i dozvolili gostima da preokrenu do finiša poluvremena - 3:2.

Devet sekundi pred odlazak na odmor vaterpolisti Radničkog propustili su priliku da izjednače iz peterca, ali im je to pošlo za rukom nakon samo 15 sekundi igre u drugom dijelu preko Marka Ćuka.

Sjajni šuter Blaj Malarah donio je grčkom timu novu prednost, ali samo na kratko jer je Basara sa dva vezana gola ponovo vratio Radnički u vođstvo - 5:4.

Radnički je na ulasku u posljednju dionicu imao "plus dva" kada se u strelce upisao najmlađi vaterpolista Nebojša Toholj ali Olimpijakos se nije predao i preokrenuo rezultat serijom 3:0. Pirejci su ostali u trci za mjesto na završnom turniru, ali sa minimalnim šansama.

Najefikasniji akter susreta bio je Ivan Basara sa tri gola, dok su na drugoj strani Јanis Funtulis i Nikola Rađen postigli po dva pogotka.

Vaterpolisti Radničkog u posljednjem kolu Lige šampiona gostuju italijanskom Pro Reku.

Poraz su doživjeli i vaterpolisti Partizana u Dubrovniku protiv Јuga rezultatom 13:6 (2:1, 4:1 , 2:3, 5:1).

Gavril Subotić je bio najefikasniji igrač meča sa tri gola, dok su po dva u hrvatskom timu postigli Miho Bošković, Aron Јanger i Nikola Јanović.

U posljednjem kolu vaterpolisti Radničkog gostuju italijanskom Pro Reku, dok Partizan dočekuje Špandau, prenosi RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije