Sportovi na vodi

Lana Pudar: Želim olimpijsko zlato u Parizu

Lana Pudar: Želim olimpijsko zlato u Parizu
Foto: European Aquatics | Lana Pudar: Želim olimpijsko zlato u Parizu

Najbolja bh. sportistkinja Lana Pudar istakla je da joj je cilj osvajanje medalje na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine.

Tinejdžerka iz Mostara je već pisala istoriju bh. sporta i plivanja, postavši prvi plivač iz BiH koji je osvojio titulu prvaka Evrope na 200 m delfin stilom u Rimu prošle godine. Ona sada ima za cilj da osvoji prvu olimpijsku medalju za BiH, u bilo kom sportu, na Igrama sljedeće godine.

"Prva sam koja sam osvojila evropske medalje i bila u svjetskom finalu, što mnogo znači za mene, ali i moju zemlju", kaže Pudar za “European Aquatics“ i dodaje:

“Moj cilj je osvojiti olimpijsku medalju, zapravo zlatnu olimpijsku medalju sljedeće godine, jer tu medalju čekamo više od 25 godina. Bila bi tako velika i istorijska”.

Lana je još istakla da njeni uspjesi opravdavaju "teške" odluke koje često mora donositi zarad svoje karijere .

“Bilo je teško i još uvijek je ponekad kada imam trenutke u kojima želim da prekinem sve ovo i budem normalna tinejdžerka. Ponekad samo želim da izađem, ili čak da budem kod kuće sa prijateljima i porodicom, jer sam često odsutna . Onda se sjetim zašto sve ovo radim, koliko sam dobra i ne želim da prestanem“, naglašava Lana Pudar koja je dodala da joj jedan od uzora legendarna Sara Sjostrom.

Lanu uskoro očekuje nastup na Evropskom prvenstvu u kratkim bazenima.Biće održano od 5. do 10. decembra u rumunskom Otopeniju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije