Sportovi na vodi

Lana Pudar plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva

Lana Pudar plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva
Foto: N.N. | Lana Pudar plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva

Lana Pudar, najbolja plivačica Bosne i Hercegovine plasirala se jutros u polufinale trke 200 metara u disciplini leptir na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se održava u Dohi.

Članica Kluba vodenih sportova Orka iz Mostara u svoju kvalifikacijsku trku završila je na trećem mjestu sa vremenom 2:11.05, što je bilo ukupno osmo vrijeme kvalifikacija.

Plasman u finale najbolja sportistkinja Bosne i Hercegovine tražiće večeras u polufinalu koje je na programu od 18.15 časova. Ukoliko uspije izboriti mjesto među osam najboljih na planeti za medalju će se boriti u finalu koje se pliva srijedu od 17 časova.

Lana Pudar imala je normu za nastup u Dohi i u disciplini 100 leptir, ali je odlukom trenera Damira Đedovića i Gorana Grahovca zbog lakše povrede ramena odustala od tog nastupa. Na prošlom Evropskom prvenstvu u rumunskom Otopeniju održanom u decembru na 100 metara bila je u konačnici šesta, dok je na 200 metara na istom takmičenju osvojila bronzanu medalju.

Pored Lane Pudar na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Dohi bh. boje brane još Dino Sirotanović - Hasibović i Adi Mešetović.

Takmičenje u Dohi se održava od 11. do 18. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije