Sportovi na vodi

Lana Pudar počela nastup na najjačem plivačkom takmičenju u Evropi

Lana Pudar počela nastup na najjačem plivačkom takmičenju u Evropi
Foto: N. N. | Lana Pudar počela nastup na najjačem plivačkom takmičenju u Evropi

Lana Pudar danas i sutra takmičiće se u Barseloni sa svjetskom plivačkom elitom na seriji takmičenja Mare Nostrum.

Lana je upravo završila svoju kvalifikacionu trku u disciplini 200m delfin. Bila je druga u svojoj kvalifikacionoj grupi i poslijepodne će plivati u finalnoj trci. Finalne trke startaju od 17.00 sati, a Lana bi u bazen trebala uskočiti nešto iza 18.00 sati.

Mare Nostrum je najjače plivačko takmičenje u Evropi koje se održava u tri susreta godišnje širom Mediterana. Ove godine održava u francuskom Kane-en-Rusilonu (13. i 14.05.), Barseloni (17. i 18.05.) i u Monaku (20. i 21.05.). Kao i svake godine, tako i ove, na ovom takmičenju nastupiće veliki broj osvajača olimpijskih i svjetskih odličja.

Lana je ove godine kao jedna od najboljih mladih svjetskih plivačica dobila pozivnicu od strane organizatora za nastup na sve tri stanice takmičenja.

Budući da se Lana sa svojim timom nalazi u Španiji na visinskim pripremama cijeli peti mjesec, nastupiće samo u Barseloni i poslije nastupa nastaviti sa pripremama, prenosi "Sport1".

U svakom slučaju biće interesantno vidjeti kako će ovaj nastup izgledati, s obzirom da je iz punog treninga i da dolazi na ovo takmičenje direktno iz trenažnom kampa, sa vrlo teških i napornih priprema.

Lanu sutra očekuje nastup i u disciplini 100m delfin.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije