Sportovi na vodi

Bravo Lana Pudar: Bh. plivačica šampionka Evrope (VIDEO)

Bravo Lana Pudar: Bh. plivačica šampionka Evrope (VIDEO)
Foto: Fena | Lana Pudar prvak Evrope u disciplini 200 metara delfin

Bh. plivačica Lana Pudar osvojila je zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin na Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se održava u Rimu.

U današnjem finalu Lana je imala vrijeme 2:06.81 i postala šampionka Evrope u ovoj disciplini.

Srebrenu medalju osvojila je Dankinja Helena Bah, koja je zabilježila vrijeme 2:07.30, dok je Italijanka Ilaria Kusinato osvojila bronzanu medalju sa vremenom 2:07.77.

Mlada Mostarka je na fantastičan način isplivala trku na 200 metara delfin ostvarivši najveći uspjeh njene karijere, ali i jedan od najvećih uspjeha bh. sporta. 

Lana je vodila od početka do kraja trke. Toliko je žestoko krenula da je čak i zvanični TV komentator LEN TV u jednom trenutku rekao da ne vjeruje da će uspjeti da izdrži do kraja. Ipak, Pudarova je još jednom pokazala da je sazdana od šampionskog materijala i iza sebe je ostavila.

Lana je nastupila u stazi broj dva i držala je prvo mjesto od starta trke pa do samog kraja.

Ovo je druga medalja za fantastičnu Lanu u Rimu, jer je prije nekoliko dana osvojila bronzu u trci na 100 metara delfin. Opširnije o tome na OVOM LINKU.

U trci na 50 m delfin bila je deseta. 

Podsjećanja radi, Lanin talenat je prepoznao i žiri najrelevantnijeg Izbor najboljeg sportiste BiH u tradicionalnoj organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH. Tako je na 20. jubilarnoj manifestaciji održanoj u decembru prošle godine Lana Pudar proglašena za najperspektivniju sportistkinju BiH u 2020. godini.

Foto:Nezavisne novine

Foto:Nezavisne novine

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije