Sportovi na vodi

Lekić osvojio dvije titule, oborio i rekord star devet godina

Lekić osvojio dvije titule, oborio i rekord star devet godina
Foto: N.N. | Lekić osvojio dvije titule, oborio i rekord star devet godina

Mladi banjalučki plivač Jovan Lekić bio je jedan od junaka na Otvorenom prvenstvu BiH koje se proteklog vikenda održalo u Sarajevu na Olimpijskom bazenu “Otoka”.

 Lekić je ovojio dvije titule, a uz to oborio je i dva državna rekorda.

Plivač Akedemskog kluba 22. april dominantno je stigao do naslova u dvije discipline, 400 m i 200 metara slobodno. Dionicu 400 metara isplivao je za 3:43.61, što je za pet sekundi brže od državnog rekorda koji je bio u njegovom vlasništvu, a kojeg je postavio prije svega tri sedmice. Koliko je bio dominantan pokazuje da je drugoplasiranog ostavio za čak 15 sekundi. Zanimljivo da je ovaj rezultat vrijedan 17. mjesta na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Melburnu, na kojem Lekić nije učestvovao (imao normu) zbog ne dobijanja adekvatne podrške od institucija.

Kada je u pitanju duplo kraća dionica, ona na 200 metara Jovan ni tu nije imao problema da se okiti zlatom. Ostvario je vrijeme 1:45.26, što je vrijeme novog rekorda BiH kojeg je držao Ensar Hajder od 2013. godine. Novi šampion je i u ovoj trci iza sebe ostvio drugoplasiranog za šest sekundi. Na prvenstvu je učestvovalo 330 takmičara iz 26 klubova iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije