Sportovi na vodi

Međunarodni plivački miting "Banjaluka open"

Međunarodni plivački miting "Banjaluka open"
Foto: Pexels | Međunarodni plivački miting "Banjaluka open"

Na olimpijskom bazenu u Banjaluci danas, u organizaciji plivačkog kluba Olimp, počinje 15. Međunarodni plivački miting "Banjaluka open".

Takmičenje će se održati po pravilima LEN i FINA, u skladu sa pravilima Plivačkog saveza Republike Srpske i Plivačkog saveza BiH.

U jutarnjem dijelu plivaju se kvalifikacije za ulazak u A i B finale (A je otvorena kategorija), A i B finale će se plivati za discipline 50m, 100m i 200m. Za discipline 400m, 800m i 1500m sporije grupe plivaju ujutru, a najbrža u finalu. Finalne trke plivaju se u 10 staza (10 najbržih u A i B finalu, u disciplinama 50m, 100m i 200m i direktno finale – najbrže prijavljene grupe 400m), prenosi RTRS.

U disciplinama 800m i 1500m slobodno u jutarnjem delu plivaju se lošije prijavljena vremena (maksimalno jedna grupa po disciplini), a u poslijepodnevnom dijelu 10 najbolje prijavljenih vremena i svi imaju šansu da osvoje medalju. Discipline 800m i 1500m slobodno, plivaju se u otvorenoj kategoriji i nema dodjela medalja u mlađim kategorijama (jutarnje trke).

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije