Sportovi na vodi

Ministarstvo kulture i sporta KS pokrovitelj inkluzivnog plivačkog mitinga

Ministarstvo kulture i sporta KS pokrovitelj inkluzivnog plivačkog mitinga
Foto: N.N. | Ministarstvo kulture i sporta KS pokrovitelj inkluzivnog plivačkog mitinga

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, na čelu sa ministrom Kenanom Alikadićem, prihvatilo je pokroviteljstvo inkluzivnog plivačkog mitinga “(Re)start 2020”.

Simboličan naziv mitinga označava novi početak bosanskohercegovačkog plivanja, koje je kao i ostali sportovi zaustavljeno početkom godine, zbog virusa korona.

Prvo plivačko takmičenje u postpandemijskom periodu u Bosni i Hercegovini biće održano na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu 17. oktobra, a Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo odobrilo je pokrivanje troškova kotizacija za sve učenike.

Organizatori su Plivački klub "Spid" i Plivački klub "Sport time", čiju su čelnici Amel Kapo i Evelin Avdić danas održali radni sastanak sa ministrom Alikadićem.

Organizatori su upoznali resornog ministra sa tehničkim elementima mitinga koji će imati inkluzivni karakter, uz nastup paraplivača i plivača iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Ministar Alikadić je dao punu podršku održavanju ove sportske smotre na kojoj će zbog novonastale situacije izazvane pandemijom virusa korona biti provedene i poštovane sve stroge epidemiološke mjere.

U skladu sa propisanim mjerama takmičari će biti razvrstani u tri grupe.

Miting će biti održan bez gledalaca. saopšteno je iz Službe za protokol i pres KS.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije