Sportovi na vodi

Mlada Esma Dizić prati rekorde Lane Pudar

Mlada Esma Dizić prati rekorde Lane Pudar
Foto: Plivački klub Aquafit/Ustupljena fotografija | Mlada Esma Dizić prati rekorde Lane Pudar

Bosna i Hercegovina bogata je sportskim talentima koji veoma često bez velike buke vrijednim radom i uz mnogo odricanja pomjeraju granice i najavljuju blistavu budućnost.

Među onima čijim se vrhunskim rezultatima nadamo da ćemo se diviti u vremenu koji dolazi svakako je i mlada plivačica Esma Dizić. Članica Plivačkog kluba Aquafit iz Sarajeva proteklog vikenda nastupila je međunarodnom mitingu “Sarajevu s ljubavlju” održanom na Olimpijskom bazenu „Otoka“. Miting je okupio 399 plivača plivačica svih uzrasnih kategorija iz šest zemalja Evrope, a Esma Dizi nastupila je u disciplinama 100 metara delfin, 100 metara prsno i 50 metara slobodnim stilom.

Omiljeni stil Esme Dizić je delfin, a to je dokazala novim ličnim rekordom kojim se na ovom mitingu dodatno približila rekordu Lane Pudar na disciplini 100 metara delfin stilom.

Riječ je o rekordu za djevojčice u mlađim kadetkinjama, koji je još uvijek u vlasništvu danas velike Lane Pudar, a koja je Esmi Dizić uzor.

„Državni rekord za mlađe kadetkinje koje je svojevremeno isplivala Lana Pudar iznosi 1:14:51. Naša Esma sada u tom uzrastu ima vrijeme 1:20:00 i preponosni smo na činjenicu da iz dana u dan osjetimo Esmin napredak i težnju da jednoga dana u budućnosti ponovo se nadamo vrhunskim rezultatima jedne bh. plivačice na velikoj sceni“, rekao je Bakir Hadžiahmetović, trener Plivačkog kluba Aquafit iz Sarajeva, te dodao:   

„Esma ima devet godina i na pravom je putu da obori i ostale rekorde na disciplinama 50 metara slobodno, 50 metara delfin, 100 metara prsno, 200 metara slobodno i 100 metara slobodno. Rezultat koji je postigla dobija na težini činjenicom da na pomenutim disciplinama, Esma ide ispred svojih plivačkih idola u njihovim godinama, što je razlog za dodatni optimizam unutar kluba“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije