Sportovi na vodi

Mostar konačno dobija olimpijski bazen, krenule pripreme za izgradnju

Mostar konačno dobija olimpijski bazen, krenule pripreme za izgradnju
Foto: mostar.ba | Mostar konačno dobija olimpijski bazen, krenule pripreme za izgradnju
N.N.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić zajedno sa nadležnim u Upravi za izgradnju infrastrukturnih projekata danas su obišli lokaciju (Južni logor) na kojoj će se graditi Olimpijski bazen u Mostaru.

Ovom prilikom zajedno sa direktorima javnih obrazovnih ustanova Grada Mostara predstavljen je i dogovoren način premještaja objekata koje ove škole koriste, a u svrhu oslobađanja prostora na kome radovi za izgradnju Olimpijskog bazena trebaju uskoro započeti.

FOTO: mostar.ba

Kako navode predstavnici Grada Mostara početkom septembra 2022.godine planira se raspisivanje javnog oglasa za izvođača radova na izgradnji Olimpijskog bazena u Mostaru, te sva ostala dinamika planiranih radova ovisiće o istom, piše na Mostar.ba.

Očekivanja su da se već u oktobru krene sa izvođenjem potrebnih radova na premještaju objekata i stvaranju uslova na prostornoj cjelini na kojoj se planira skora gradnja.

Predstavnici Grada Mostara posjetili su i Udruženje "Sunce" Mostar, koje se nalazi na lokaciji planiranog bazena i potrebno je premještanje istog. Na dobro svih, brinući o društvenom dobru i projektima zajedno sa predstavnicima udruženja dogovoreno je da će Grad Mostar par stotina metara iznad lokacije izgraditi novi objekt za potrebe ovog udruženja kako bi nastavilo sa svojim plemenitim radom, nakon čega će stari objekt biti uklonjen.

Podsjetimo, aktualna struktura gradskih vlasti Mostara osigurala je financijsku podršku Vlade Federacije BiH za izgradnju bazena u iznosu osam miliona KM, te poduzela aktivnosti na izradi projektne dokumentacije i stvaranju preduslova za njegovu izgradnju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije