Sportovi na vodi

Najbolja bh. sportistkinja Lana Pudar dobila stan

Najbolja bh. sportistkinja Lana Pudar dobila stan
Foto: N.N. | Najbolja bh. sportistkinja Lana Pudar dobila stan

Općina Centar danas je u Sarajevu dodijelila moderno uređen stan najboljoj bh. plivačici Lani Pudar, a ključeve su joj uručili načelnik Srđan Mandić i vijećnik Denis Challenger.

Prošle godine je porodica Pudar uputila zahtjev za dodjelu stana Komisiji Općinskog vijeća Centar za poslove iz stambene oblasti. Tadašnji predsjednik Komisije, vijećnik Denis Challenger bio je i inicijator dodjeljivanja stana Lani Pudar, a prijedlog je jednoglasno usvojilo Općinsko vijeće Centar. 

„Veliko hvala Općini Centar i načelniku Srđanu Mandiću i svima koji su dali svoj doprinos da se ovaj stan uredi. Čast mi je i zadovoljstvo kada vidim koliko ljudi i koliko ova Općina cijeni uspjehe koje sam ostvarila. Stan će mi biti od velikog značaja za ugodan boravak u glavnom gradu tokom trenažnih procesa“, poručila je Pudar.

Stan od 78 kvadratnih metara prije uručenja ključeva prošao je kroz kompletnu rekonstrukciju. U zajedničkoj akciji učestvovale društveno-odgovorne kompanije. Potpisan je trogodišnji ugovor o korištenju stana, koji se može i produžiti.

Lana je u 2023. godini osvojila devet evropskih i svjetskih medalja od čega pet zlatnih, dvije srebrene i dvije bronzane medalje. Učestvovala je na 12 velikih finala, ostvarila dvije olimpijske norme za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine te postigla šest rekorda, dva evropska juniorska rekorda, tri rekorda juniorskih prvenstava, jedan rekord svjetskih prvenstava i osvojila je pehar za najbolju plivačicu Svjetskog juniorskog prvenstva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije