Sportovi na vodi

Napadači na vaterpoliste Zvezde pušteni na slobodu

Napadači na vaterpoliste Zvezde pušteni na slobodu
Foto: Screenshot | Napadači na vaterpoliste Zvezde pušteni na slobodu

Tačno dva mjeseca od kada su završili iza rešetaka splitskog istražnog zatvora, dvojica 25-godišnjaka, Jure G. iz Solina i Mirko Ć. iz Splita osumnjičeni za napad na vaterpoliste Crvene zvezde 9. februara ove godine na splitskoj Rivi, pušteni su da se u nastavku postupka brane sa slobode, piše "Slobodna Dalmacija".

Umjesto zatvora određene su im mjere zabrane i to javljanje dva puta sedmično, petkom i ponedjeljkom, u nadležnu policijsku stanicu.

ŽDO Split je, podsjetimo, dva dana nakon napada otvorilo istragu protiv četiri mladića, od kojih su dvojica zbog opasnosti od ponavljanja djela završila u istražnom zatvoru, zbog osnovane sumnje da su počinili razbojništvo i pokušali trojici vaterpolista - Aleksandru Kralju, Milošu Maksimoviću i Dušanu Vasiću, nanijeti teške tjelesne povrede.

Kako nezvaniočno saznaje "Slobodna Dalmacija", u neformalnom kontaktu sa sudom sekretar VK Crvena zvezda Igor Milojević rekao je da napadnuti igrači zbog zgusnutog rasporeda nikako ne mogu da dođu u Split na saslušanje, da opraštaju svojim napadačima, da su oni sportisti i da ne žele da se bave ovim, te da nemaju interesa za krivično gonjenje. Ali, zvanični dopis o takvom stavu još nije dostavljen splitskom sudu.

"Mi se bavimo sportom i uopšte ne želimo da stvaramo nikakvu zlu krv, prošlo je tako kako je prošlo, srećom nije bilo ozbiljnijih posljedica. Ostala je ta gorka mrlja poniženja koje je doživio Kralj, ali mi smo stavili tačku na I i odlučili smo da se nastavimo da se borimo na sportskom terenu i da se tamo dokazujemo. Isto tako, odlučni smo da ne dozvolimo da se takvo poniženje dogodi bilo kojem hrvatskom sportisti kojem mi budemo domaćini. A s tim što je bilo neka se bave drugi, porodice tih mladića i društvo, a ne mi", rekao je je juče u telefonskom razgovoru s novinarima "Slobodne Dalmacije" Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije