Sportovi na vodi

Nermin Memić isplivao rekord BiH

Nermin Memić isplivao rekord BiH
Foto: N.N. | Amel Kapo i Nermin Memić

Nermin Memić, najbolji paraplivač Bosne i Hercegovine isplivao je novi državni apsoluti rekord u diciplini 100 metara slobodno. Takmičar Plivačkog kluba Spid rezultat je ostvario na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine održanim na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu. Memić je tako postao i prvi bh. paraplivač ikad koji je nastupio na jednom Državnom prvenstvu BiH u plivanju.

„Ovo je šlag na tortu jedne nestvarno uspješne godine za naš klub i bh. paraplivanje u cjelini. Prvi put u istoriji Plivački klub Spid je imao jednog svog predstavnika na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u plivanju, našeg Nermina Memića. Ovo je bio prvi i istorijski nastup jednog paraplivača na Državnom prvenstvu, rame uz rame sa tipičnim plivačima. Nermin je nastupio u četiri discipline gdje imao dva lična rekorda, te je u diciplini 100 metara slobodno isplivao apsoluti rekord BiH u paraplivanju. Ponosni smo, jer je i ovo dokaz našeg kvalitetnog rada i najava još boljih rezultata u budućnosti“, rekao je Amel Kapo, šef stručnog štaba PK Spid i dodao:

„Zahvaljujem se Plivačkom savezu Federecije BiH i Plivačkom savezu BiH. Hvala i svim našim trenerima u klubu, te našim sportskim prijateljima iz PK SportTime“.

Nermin Memić 2018. godine proglašen je za najboljeg sportistu BiH u sportu za invalide u tradicionalnom Izboru u organizaciji „Nezavisnih novina“ i BHRT.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije