Sportovi na vodi

Nermin Memić uspješan u Berlinu

Nermin Memić uspješan u Berlinu
Foto: N.N. | Nermin Memić uspješan u Berlinu

Nermin Memić najbolji paraplivač Bosne i Hercegovine popravio je dva lična rekorda i postavio novi državni u apsolutnoj kategoriji u disciplini 100 metara slobodno na takmičenju Svjetske paraplivačke serije održanom u Berlinu.

Pod vodstvom klupskog trenera Amela Kape plivač sarajevskog SPID-a imao je pet startova. U svojoj klasi S8 zauzeo je 13. mjesto u disciplini 50 metara slobodno, 15. mjesto na 100 metara slobodno i deseto mjesto u disciplini 50 metara prsno. Zapažen rezultat ostvario je i u trci 100 metara delfin koju je okončao na osmoj poziciji, dok je na 50 metara delfin bio sedmoplasirani.

Najbolji sportista BiH u 2018. godini na manifestaciji Izbor sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i BHRT u njemačkoj prijestolnici nastupio je u konkurenciji 550 takmičara 43 zemlje.

"Veoma je važno da je Nermin Memić popravio svoja dva lična rekorda te ponovo oborio rekord Bosne i Hercegovine u apsolutnoj kategoriji. Ovo je samo još jedan dokaz njegovog konstantnog napretka. Imali smo jedno genijalno iskustvo, mnogo lijepog druženja, dobrog plivanjan, te dobrih rezultata za naš klub i BiH", rekao je Amel Kapo i dodao: 

"Ovo takmičenje je jedan veliki iskorak kada je u pitanju postavljanje paraplivanja Bosne i Hercegovine na viši nivo na svjetskoj mapi. Za nastup na ovom takmičenju zahvaljujemo se Ministartsvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, Paraolimpijskom komitetu BiH, te našem Plivačkom klubu SPID", zaključio je Kapo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije