Sportovi na vodi

Nova oprema kao Talija - vaterpolisti Borca u Mozzartovim kapicama nižu uspjehe

Nova oprema kao Talija - vaterpolisti Borca u Mozzartovim kapicama nižu uspjehe
Foto: N.N. | Nova oprema kao Talija - vaterpolisti Borca u Mozzartovim kapicama nižu uspjehe

​Vaterpolo je sport koji je u jugoistočnoj Evropi oduvijek bio veoma popularan, a sve više djece želi da se oproba sa loptom u bazenu i u Republici Srpskoj.

Čak 150 mladih nada vrijedno trenira u VK Borac Banja Luka, koji je napravio sjajnu bazu igrača i ima sve takmičarske selekcije, čak i školicu za najmlađe od četiri do sedam godina. Kompanija Mozzart već godinama im pomaže da lakše ostvare sve ambicije, a ovoga puta stigla je pomoć u vidu donacije opreme.

„Kod nas djeca treniraju od četvrte godine, a možemo da se pohvalimo da imamo sve selekcije do seniorske koja učestvuje u regionalnom takmičenju sa klubovima iz zemalja u našem okruženju. Svi, osim najmlađih iz školice, putuju i takmiče se, a najveći uspjesi su nam titule viceprvaka u kategorijama omladinaca i juniora“, kaže Davor Josipović, predsjednik Vaterpolo kluba Borac Banja Luka.

U ovom uspješnom sportskom kolektivu ima i dosta djevojčica koje treniraju sa dječacima, a interesovanje je iz godine u godinu sve veće. Samim tim i Borac ima sve veće ambicije.

„Uvijek želimo da idemo stepenik više, da zaigramo jače lige, napravimo još bolju finansijsku konstrukciju. Prethodnih godina smo napravili dobru bazu, a sada uz pomoć prijatelja kluba želimo da napravimo nove uspjehe. Mozzart je jedna od kompanija koja nas je najviše podržavala tokom prethodnih pet godina, na čemu smo veoma zahvalni. Uz takvu podršku, sigurni smo da će doći i još bolji rezultati“, naglašava Josipović.

Mladi asovi Borca vjeruju da će im nove kapice biti talične u predstojećim borbama, a iz Mozzarta poručuju da će uvijek sa zadovoljstvom podržati kolektive koji toliko dobro rade sa omladinom i prave od njih nove šampione.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije