Sportovi na vodi

Održan međunarodni plivački miting "Sarajevo open"

Održan međunarodni plivački miting "Sarajevo open"
Foto: PK SPID | Održan međunarodni plivački miting "Sarajevo open"

Ismail Barlov plivački reprezentativac Bosne i Hercegovine i takmičar Plivačkog kluba SPID bio je najuspješniji takmičar drugog po redu međunarodnog para plivačkog takmičenja Sarajevo open 2021.

U organizaciji Plivačkog kluba SPID smotra najboljih plivača regiona održana je prošlog vikenda na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu.  

Nastupili su plivači iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, te Bosne i Hercegovine, a boje domaćina branila su 32 plivača koji su osvojili 66 medalja u juniorskoj i seniorskoj kategoriji po klasama.  

"Ovo je prvo para plivačko takmičenje u Bosni i Hercegovini koje je odobreno od strane Svjetske para plivačke asocijacije, te se nalazi u kalendaru World Para Swimminga. Uložili smo velike napore da se pozicioniramo na svjetsku plivačku mapu i zbog toga smo veoma ponosni. Idemo dalje, želimo u narednim godinama u Sarajevo dovesti najbolje plivače iz svih krajeva Evrope", rekao je Amel Kapo, šef stručnog štaba PK SPID.  

Takmičenje je održano pod pokroviteljstvom Grada Sarajevo, a takmičenje je otvorio pomoćnik gradonačelnice Elvir Hadžiahmetović.  

"Zahvale idu Gradu Sarajevo sa gradonačelnicom Benjaminom Karić na čelu. Zatim, Paraolimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine, kompaniji BH Telecom, Hotelu Hollywood, Organizaciji BRAVO, Iscos EmiliaRomagna i Olimpijskom bazenu Otoka. Zahvaljujemo se i glavnom sudiji Andiriji Rogulj iz Splita na njegovom angažmanu tokom takmičenja, ali i na edukaciji kojoj su prisustvovali sudije Plivačkog saveza Federacije BiH. Veliko hvala i našim plivačima tipičnog razvoja koji su bili volonteri na našem takmičenju", saopšteno je iz PK SPID.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije