Sportovi na vodi

Otvoren jubilarni 10. plivački miting

Otvoren jubilarni 10. plivački miting
Foto: N.N. | Otvoren jubilarni 10. plivački miting

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić otvorio je večeras 10. Međunarodni plivački miting "22. april" na kojem je učešće uzelo 420 takmičara iz devet zemalja.

Radojičić je novinarima nakon otvaranja rekao da se ova manifestacija organizuje povodom 22. aprila - Dana grada Banjaluke, ističući da je u proteklih deset godina više od 5.000 plivača nastupilo na ovom mitingu, što je veoma bitno za reputaciju grada.

On je istakao da ovogodišnji plivački miting ima svoj značaj i u tome što će plivači pokušati da isplivaju potrebne norme za predstojeće Olimpijske igre i Svjetsko prvenstvo.

Radojičić je izrazio nadu da će Banjaluka i na narednim Olimpijskim igrama imati predstavnike, podsjetivši da je na prošlim u Rio de Ženeiru to bio Mihajlo Čeprkalo.

Viši stručni saradnik u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske Oliver Gačić naglasio je da je ovaj sportski događaj prije više godina proglašen za manifestaciju od značaja za Republiku Srpsku i da će i dalje imati svu pomoć ovog ministarstva.

Organizator mitinga je Plivački klub "22. april", a takmičari su iz BiH, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Grčke, Austrije, Mađarske i Gruzije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije