Sportovi na vodi

PK SPID sumirao učinak: 2023. godina uspjeha

PK SPID sumirao učinak: 2023. godina uspjeha
Foto: PK SPID | PK SPID sumirao učinak: 2023. godina uspjeha

Godina iza nas bila je najuspješnija u istoriji rada i postojanja Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva.

Iz prvog kluba u Bosni i Hercegovini koji radi sa osobama sa invaliditetom sumirali su učinak u 2023. godini i objavili impozantne brojke za jedan kolektiv koji egzistira na našim prostorima.

„Učestvovali smo na paraplivačkim takmičenjima u Splitu, Zadru, Zagrebu, Rijeci, Velenje, Novi Sad, Podgorica, Linjanu u Italiji, Limožu u Francuskoj, Kairu u Egiptu i Sarajevu. Naši takmičari plivali su u Banjaluci, Mostaru, Trebinju i Sarajevu sa tipičnim plivačima. Učestvovali na Svjetskom prvenstvu u paraplivanju Mančester 2023., nastupili su na Svjetskoj seriji u Linjanu, Limožu i Kairu“, saopšteno je iz Plivačkog kluba SPID.

Dodaju i da je klub uspješno organizovao tri domaća plivačka takmičenja. Realizovali su deset domaćih i tri međunarodna projekta, te nastupili u skijaškom Državnom prvenstvu za osobe sa invaliditetom. Organizovali su i školu skijanja i skijaški kamp.

„Osvojili smo mnogo ekipnih i individualnih nagrada od čega se izdvaja 1. mjesto na Federalnom paraplivačkom prvenstvu i osvojen pehar za najvrijedniji rezultat u juniorskoj kategoriji na takmičenju u Zagrebu“, dodaju iz SPID-a.

Riznicu postignutog u 2023. godini između ostalog čini: 17 takmičenja u paraplivanju, 14 takmičenja za tipične plivače, 3 pehara, 178 medalja za osobe sa invaliditetom, 18 odličja za tipične plivače, dvije A norme za Svjetstko prvenstvo, dvije A norme za Paraolimpijske igre Pariz 2024, 5. 7. i 9.  mjesto na Svjetskom prvenstvu u paraplivanju Mančester, 13 realizovanih projekata, deset domaćih projekata, tri međunarodna, osam regionalnih takmičenja u paraplivanju, nastupi u deset  različitih zemlja, pet državnih rekorda u apsolutnoj kategoriji, tri plivačka takmičenja u organizaciji PK SPID, dva inkluzivna plivačka takmičenja, jedno međunarodno takmičenje u organizaciji PK SPID koje se nalazi u kalendaru Svjetske paraplivačke asocijacije, devet ekipnih i individualnih priznanja za PK SPID…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije