Sportovi na vodi

Panić: Spremamo spektakl na Gradskom olimpijskom bazenu

Panić: Spremamo spektakl na Gradskom olimpijskom bazenu
Panić: Spremamo spektakl na Gradskom olimpijskom bazenu

Pripreme za 10. međunarodni plivački miting "Banjaluka open" teku prema planu, zaključeno je na prvoj sjednici Organizacionog odbora jubilarnog takmičenja čiji je domaćin Plivački klub Olimp.

Banjalučani će ugostiti plivače iz petnaestak zemalja na Gradskom olimpijskom bazenu 27. i 28. maja.

"Biće to još jedan spektakl. Pripremamo jak miting, a ono što je u ovom trenutku bitno jeste da pripreme idu prema planu", rekao je Željko Panić, sportski direktor Olimpa.

Kako teku pripreme, zadovoljan je i Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, koji je predsjedavao sjednicom.

"Očekujemo još jedan sjajan sportski događaj u našem gradu. Riječ je manifestaciji na koju sa zadovoljstvom dolaze takmičari sa svih strana i gdje se postižu odlični rezultati", rekao je Radojičić i izrazio uvjerenje da će Banjaluka i ovoga puta biti dobar domaćin.

Planirano je da će organizacija mitinga koštati oko 34.000 KM.

"Deset odsto od tog iznosa je obezbijeđeno, odnosno sa toliko novca sada raspolažemo. Imamo obećanje da ćemo od Ministarstva porodice, omladine i sporta RS dobiti 12.000 KM i od grada 3.000, a ostali dio potrebnog iznosa ćemo pokušati obezbijediti od sponzora", rekao je Panić.

Panić očekuje nastup oko 400 plivača iz evropskih zemalja, ali i Kanade i SAD, a među učesnicima je reprezentacija Srbije, predvođena Velimirom Stjepanovićem i Čabom Silađijem, najboljim plivačem prošlogodišnjeg mitinga. U grad na Vrbasu dolazi i Kristina Steins, koja je 2016. bila najbolja u apsolutnoj kategoriji u konkurenciji dama.

"Dosta plivača bilo je prošle godine i tada su izrazili želju da učestvuju i na narednim takmičenjima. To znači da je naš miting prepoznat svugdje u svijetu. Trudimo se da bude na najvišem mogućem nivou, da se uklopimo sa sredstvima koja dobijemo, iako organizacija nije nimalo laka", istakao je Panić.

"Banjaluka open 2017" je miting iz kalendara LEN i FINA, tako da plivači na njemu mogu da ispune norme za velika takmičenja poput Svjetskog prvenstva, koje će ove godine biti održano u Budimpešti.

Promoteri mitinga su plivači Olimpa Nikola Bjelajac i Adi Mešetović, koji su ispunili normu za SP.

Škola plivanja

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, rekao je da je plivanje sport koji u Banjaluci dobija sve veće interesovanje i pažnju.

"Prema konceptu grada, od jeseni ćemo sa početkom školske godine ponovo aktivirati školu plivanja, a onda će djeca kroz neke plivačke klubove moći da se nastave baviti i takmičarski ovim sportom", rekao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije